Izbor preduzetnika godine

Bez autora
Sep 26 2013

Ernst & Young Preduzetnik godine (EY Entrepreneur Of The Year) je najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetništvu, koja postoji više od dvadeset i pet godina i razlikuje se po tome što promoviše preduzetnički duh i inicijativu, i odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom vizijom i inovativnošću.Srbija 2013. godine po prvi put imala svog predstavnika na takmičenju za svetskog preduzetnika godine održanog u Monte Karlu. Srbiju je predstavljao vlasnik kompanije “Buck“ Darko Budeč, pobednik nacionalnog takmičenja koje je održano u novembru 2012. godine.

Izbor preduzetnika godineErnst & Young Preduzetnik godine (EY Entrepreneur Of The Year) je najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetništvu, koja postoji više od dvadeset i pet godina i razlikuje se po tome što promoviše preduzetnički duh i inicijativu, i odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom vizijom i inovativnošću.

Srbija 2013. godine po prvi put imala svog predstavnika na takmičenju za svetskog preduzetnika godine održanog u Monte Karlu. Srbiju je predstavljao vlasnik kompanije “Buck“ Darko Budeč, pobednik nacionalnog takmičenja koje je održano u novembru 2012. godine.

Kao prva i jedina glob alna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godine dodeljuje se izuzetnim pojedincima koji grade i razvijaju uspešne, rastuće i dinamične kompanije. EY Preduzetnik godine organizuje se u više od 140 gradova i 50 zemalja širom sveta.

U uslovima tranzicije, preduzetništvo je jedna od najznačajnijih razvojnih šansi i od značaja za čitavu nacionalnu ekonomiju. Preduzetnici su ključni faktor ekonomskog rasta u svim razvijenim i zemljama u razvoju. Svojom nezavisnošću i ostvarivanjem punog potencijala u poslovanju, oni doprinose svojim lokalnim zajednicama, ali i čitavom društvu.

Srbija ima preduzetnike koji daju ogroman doprinos njenoj ekonomiji i mogu biti ključan oslonac tokom procesa opravka od globalne krize i privođenje tranzicije kraju. EY želi da doprinese afirmaciji najboljih srpskih preduzetnika i pruži im mogućnost da stanu rame uz rame najboljima iz celog sveta.

Pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ove godine, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2014. godine.

Učešćem u programu EY Preduzetnik godineTM, najbolji preduzetnici u Srbiji imaju priliku da povećaju mrežu poznanstava i izgrade veze kako sa lokalnim tako i regionalnim ili globalnim liderima u preduzetništvu. Uspešni preduzetnici širom sveta ne posmatraju učešće u programu EY Preduzetnik godine kao mogućnost za kratkoročnu dobit u odnosima sa javnošću, već kao dugoročnu priliku da steknu nove klijente i generišu nove prihode iz postojećih poznanstava.

Kandidat/kandidatkinja za priznanje EY Preduzetnik godine mora da ispuni sledeće opšte uslove:
- da bude zaslužan/zaslužna za poslovni uspeh svog preduzeća ili preduzeća u kojem radi, i da je na rukovodećoj poziciji najmanje dve godine u kontinuitetu,
- preduzeće koje kandidat/kandidatkinja poseduje ili za koje radi mora postojati najmanje dve godine u kontinuitetu,
- kandidat/kandidatkinja mora imati značajan udeo u vlasništvu preduzeća u kojem radi. Ukoliko je u pitanju akcionarsko društvo, kandidat/kandidatkinja mora biti u suvlasničkom statusu koji omogućuje ključni uticaj kako na odlučivanje u preduzeću tako i na funkcionisanje upravnog odbora,
- preduzeće u kojem kandidat/kandidatkinja radi ne može biti ćerka-firma ili predstavništvo strane kompanije ukoliko se kandiduje rukovodeći tim preduzeća, maksimalan broj članova tima je tri.

Priznanje EY Preduzetnik godine dodeljuje nezavisni žiri u kojem nema predstavnika kompanije EY. Nezavisni žiri čine prethodni pobednici programa EY Preduzetnik godine TM, iskusni poslovni lideri koji umeju da prepoznaju nove lidere i njihove uspehe, kao i stručnjaci za preduzetništvo iz akademskih ili drugih krugova. Nezavisni žiri donosi odluku zasnovanu na globalno utvrđenim kriterijumima koji osim navedenih opštih uslova uključuju:
- preduzetnički duh,
- inovativnost,
- strateško usmerenje,
- finansijske pokazatelje,
- nacionalni ili regionalni domet,
- individualnu i korporativnu odgovornost.

Popunjen prijavni formular i kratak lični profil pošaljite e-mailom preduzetnik.godine@rs.ey.com do 15. novembra 2013. godine.

Više informacija o programu možete dobiti putem e-maila: preduzetnik.godine@rs.ey.com.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik